Epicor

Achter de wetenschap

​​EpiCor®​

​​Herbalife​ 17 oktober 2023

Deze website en de inhoud ervan is uitsluitend ontwikkeld en beschikbaar gemaakt voor het verstrekken van educatieve informatie en mag niet worden behandeld of worden gezien als marketingmateriaal. De verklaringen op de website zijn door geen enkele regelgevende instantie geëvalueerd. De informatie over de voordelen is specifiek gekoppeld aan gepubliceerd wetenschappelijk bewijs en onderzoek. De inhoud van deze website mag niet worden gehyperlinkt, gekopieerd, gereproduceerd of anderszins worden verspreid, geheel of gedeeltelijk. Er mag geen actie worden ondernomen op basis van de inhoud.

Epicor®, klinisch bewezen je immuunsysteem te ondersteunen

In tegenstelling tot andere vitaminesupplementen of ingrediënten, is EpiCor® een volledig natuurlijk voedingssupplement, waarvan klinisch bewezen is dat het een sterk immuunsysteem ondersteunt. Als EpiCor® dagelijks wordt ingenomen, dan helpt het mensen een evenwichtige levensstijl te onderhouden door de gezondheid van het immuunsysteem en het nasale comfort te ondersteunen en daarnaast kan het ook het darmmicrobioom ondersteunen.

Belangrijkste voordelen

Balans in het immuunsysteem

In totaal tonen zes gepubliceerde klinische studies bij mensen aan dat EpiCor® de immuunbalans ondersteunt. Twee van deze gepubliceerde klinische studies betrof mensen in de winter en één mensen in het voorjaar. Twee andere gepubliceerde klinische studies bij mensen, die keken naar immuunmodulatoren, helpen de immuunbalancerende effecten van EpiCor® aan te tonen.

Ondersteuning van het microbioom

Een gepubliceerde, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde klinische studie bij mensen, die 80 proefpersonen omvatte, over een periode van 6 weken toonde aan dat EpiCor® de darmmicrobiota positief kan moduleren. Er zijn ook twee gepubliceerde studies met spijsverteringsmodellen gedaan, die aantonen dat EpiCor® het darmmicrobioom ondersteunt.

Ondersteuning van het immuunsysteem in de lente

Een gepubliceerde, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde klinische studie bij mensen, die 96 proefpersonen omvatte, over een periode van 12 weken toonde aan dat EpiCor® de gezondheid van het immuunsysteem en het nasale comfort in de lente ondersteunt.

Ondersteuning van het immuunsysteem in de winter

Twee gepubliceerde, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde klinische studies bij mensen, die 116 proefpersonen omvatten, over een periode van 12 weken toonden aan dat EpiCor® de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunt tijdens winterse uitdagingen.

Klinisch onderzocht

Niet al het onderzoek wordt op hetzelfde moment gedaan. Het merk EpiCor® is gebaseerd op meer dan 75 jaar wetenschap en onderzoek in onze gezondheids- en welzijnstechnologie. We zijn absoluut toegewijd aan het voldoen aan, of overtreffen van, overheids- en industrienormen voor veiligheid en prestaties. Studies over EpiCor® omvatten: zeven gepubliceerde preklinische studies en acht gepubliceerde klinische studies bij mensen.¹⁻¹⁵

Wat is Epicor®?

EpiCor® is 's werelds toonaangevende natuurlijke fermentaatingrediënt voor hele voedingsmiddelen. EpiCor®-fermentaat is een postbiotisch ingrediënt gemaakt met behulp van natuurlijke gist ("Saccharomyces cerevisiae", ofwel bier- of bakkersgist) dat een fermentatie- en droogproces doormaakt dat geheimgehouden wordt. Meer dan een dozijn gepubliceerde studies toont aan dat EpiCor®-fermentaat helpt om voordelen te bieden aan de gezondheid van het immuunsysteem en van de darmen. Bij dagelijkse inname is aangetoond dat EpiCor® een veilige manier is om mensen te helpen evenwichtiger te leven. EpiCor® is koosjer, glutenvrij, geverifieerd GGO-vrij, BSE- en TSE-vrij en is een veganistisch ingrediënt voor immuungezondheidssupplementen

Veelgestelde vragen

V1: Wat onderscheidt EpiCor® van andere immuunbestanddelen?

EpiCor® is een uniek klinisch getest volledig natuurlijk fermentaat waarvan de werking is aangetoond in 15 gepubliceerde studies. Klinische testen bij mensen en preklinische testen tonen aan dat EpiCor® de gezondheid van het immuunsysteem en het darmmicrobioom ondersteunt.

V2: Moet EpiCor® het hele jaar door genomen worden?

Ons immuunsysteem wordt voortdurend op de proef gesteld, iedere dag weer, niet alleen tijdens bepaalde periodes van het jaar. EpiCor® is een veilige en natuurlijke manier om de dagelijkse gezondheid van het immuunsysteem en van het maag-darmstelsel te ondersteunen.

V3: Moet EpiCor® tijdens de maaltijd genomen worden of tussen maaltijden in?

Het is niet bekend dat EpiCor® je maag van streek maakt zoals sommige ingrediënten dat wel kunnen doen. EpiCor® kan bij een maaltijd of tussen maaltijden in worden genomen, op elk moment van de dag en in meerdere doses. Voor onze klinische studies bij mensen namen proefpersonen EpiCor® 's ochtends als eerste in.

V4: Bevat EpiCor® tarwe, gluten, gerst, rogge of haver?

EpiCor® bevat geen tarwe, gluten, gerst, rogge of haver.

V5: Bevat EpiCor® gist?

Een van de uitgangsingrediënten in EpiCor® is bakkersgist. Na het fermentatieproces bevat EpiCor® wat gunstige inactieve gist. Net als andere gefermenteerde producten zoals bier, wijn, brood of yoghurt, is het eindproduct heel anders dan de uitgangsingrediënten.

V6: Zorgt EpiCor® voor bijwerkingen?

EpiCor® is zorgvuldig getest op veiligheid. In geen van de testen en onderzoeken is er sprake geweest van nadelige bijwerkingen. Zoals het geval is met alle voedingssupplementen, is het raadzaam met je arts of gezondheidsprofessional te praten over de mogelijke gevolgen van een voedingssupplement voor je gezondheid.

Referenties

  1. Schauss, A. G.; Vodjani, A., Discovery of edible fermentation product with unusual immune enhancing properties in humans. FASEB J 2006, 20 (4), A143. [Online reference: https://www.fasebj.org/doi/abs/10.1096/fasebj.20.4.A143-c]
  2. Jensen, G. S.,  et al. An anti-inflammatory immunogen from yeast culture induces activation and alters chemokine receptor expression on human natural killer cells and B lymphocytes in vitro. Nutrition Research 2007, 27, 327-335. [Online reference: https://www.researchgate.net/publication/257104459]
  3. Moyad, M. A.,  et al. Effects of a modified yeast supplement on cold/flu symptoms. Urol Nurs 2008, 28 (1), 50-5. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18335698]
  4. Jensen, G. S.,  et al. A double-blind placebo-controlled, randomized pilot study: consumption of a high-metabolite immunogen from yeast culture has beneficial effects on erythrocyte health and mucosal immune protection in healthy subjects.  Open Nutr J 2008, 2, 68-75. [Online reference: https://www.embriahealth.com/media/cms/The_Open_Nutrition_Journal_F930A1A39680D.pdf]
  5. Honzel, D,  et al. Comparison of chemical and cell-based antioxidant methods for evaluation of foods and natural products: generating multifaceted data by parallel testing using erythrocytes and polymorphonuclear cells. J Agric Food Chem 2008, 56 (18), 8319-25. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6498863]
  6. Moyad, M. A., et al. Immunogenic yeast-based fermentation product reduces allergic rhinitis-induced nasal congestion: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Adv Ther 2009, 26 (8), 795-804. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  7. Moyad, M. A., et all.  Immunogenic yeast-based fermentate for cold/flu-like symptoms in nonvaccinated individuals. J Altern Complement Med 2010, 16 (2), 213-8. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  8. Jensen, G. S., et al.  Antioxidant bioavailability and rapid immune-modulating effects after consumption of a single acute dose of a high-metabolite yeast immunogen: results of a placebo-controlled double-blinded crossover pilot study. J Med Food 2010, 14, 1002–1010. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  9. Evans, M., et all.  A dried yeast fermentate prevents and reduces inflammation in two separate experimental immune models. Evid Based Complement Alternat Med 2012, 2012, 7. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3328167]
  10. Possemiers, S., et al.  A dried yeast fermentate selectively modulates both the luminal and mucosal gut microbiota and protects against inflammation, as studied in an integrated in vitro approach. J Agric Food Chem 2013, 61 (39), 9380-9392. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24006902]
  11. Marzorati, M., et al.  The HMI module: a new tool to study the Host-Microbiota Interaction in the human gastrointestinal tract in vitro. BMC Microbiol 2014, 14 (1), 133. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4039060/]
  12. Jensen, G. S., et all.  Anti-inflammatory properties of a dried fermentate in vitro and in vivo. J Med Food 2014, 18(3), 378-84. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25105458]
  13. Durcray, H.A.G., et al.  Mitigation of heat stress-related complications by a yeast fermentate product. Jl  Therm Bio 2016, 60,26–32. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27503713]
  14. Pinheiro, I., et al. .A yeast fermentate improves gastrointestinal discomfort and constipation by modulation of the gut microbiome: results from a randomized double-blind placebo-controlled pilot trial. BMC Complement Altern Med 2017, 17 (1), 441. [Online reference:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5584023/]

  15. Ducray, H.A.G., et al.  Yeast fermentate prebiotic improves intestinal barrier integrity during heat stress by modulation of the gut microbiota in rats.  J  Appl Microbiol 2019, 127, 1192—1206. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31230390]