FLaytout Menu
​​​​​​​​Paddenstoelen & Tomatenbrood​​​​​​​

Gewichtsbeheersing

​​​​​​​​Paddenstoelen & tomatenbrood​​​​​​​

Aantal porties

4 porties

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

40 minuten

Totale Duur

50 minuten

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer dit heerlijke paddenstoelen- en tomatenbrood eens!

*De voedingswaarden van de Proteïne Bakmix blijven onveranderd bij het verwarmen, maar als andere Herbalife -producten ook in de recepten worden gebruikt, kunnen sommige vitaminegehaltes in die producten dalen door het verwarmen. 

​Voedingswaarde-informatie

Voedingsstoffen per portie:
 

  • Energie: 239 kcal
  • Eiwitten: 25,3 g
  • Koolhydraten: 14,2 g
  • Koolhydraten waarvan suikers: 4,3 g
  • Vet: 7,9 g
  • Vetten waarvan verzadigde vetzuren: 3,5 g
  • Vezels: 5,8 g
  • Zout: 1,3 g

 

Ingrediënten

  • 96 g Proteïne Bakmix
  • 78 g F1 Hartige maaltijd Paddenstoel- en kruidensmaak 
  • 210 ml halfvolle melk
  • 1 tomaat (90 g), in stukjes gesneden
  • 20 g geraspte Cheddar kaas, 30% verlaagd vetgehalte
  • 50 g geraspte belegen kaas, 50% verlaagd vetgehalte
  • 2 eetlepels gehakte basilicum en peterselie
  • Optioneel: zeezout en zwarte peper
  • Broodvorm voor 500 g, Bakpapier

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4 en bekleed de broodvorm met bakpapier.  Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix en F1 Hartige maaltijd. Klop beetje bij beetje de melk erdoor gedurende 1-2 minuten, tot een glad mengsel.
  • Roer de tomaat, kaas, basilicum en peterselie erdoor en meng alles goed door elkaar. Schenk het mengsel over in de met bakpapier beklede broodvorm en maak de bovenkant plat met een spatel. Bak het brood 35-40 minuten. Het brood is gaar wanneer een satéprikker of een plat mes er schoon uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm.
  • Haal het brood uit de vorm en verwijder het bakpapier. Leg het brood op een bord, snijd het in plakken en serveer.