Vanilla and chocolate cookies on a table

Gewichtsbeheersing

​​Vanille & chocolade cupcakes​

Aantal porties

8 porties

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

20 minuten

Totale Duur

30 minuten

Met de Proteïne Bakmix zijn de mogelijkheden eindeloos.* Of je nu trek hebt in een zoet of hartig tussendoortje, wij hebben het voor je. Probeer deze heerlijke luchtige cupcakes eens! 

*De voedingswaarden van de Proteïne Bakmix blijven onveranderd bij het verwarmen, maar als andere Herbalife -producten ook in de recepten worden gebruikt, kunnen sommige vitaminegehaltes in die producten dalen door het verwarmen. tige cupcakes eens! 

​Voedingswaarden

Voedingswaarde per portie:  

 

  • Energie: 143 kcal 
  • Eiwitten: 14,0 g  
  • Koolhydraten: 9,0 g 
  • Koolhydraten waarvan suikers: 2,0 g 
  • Vet: 5,5 g 
  • Vetten waarvan verzadigde vetzuren: 1,9 g 
  • Vezels: 1,0 g 
  • Zout: 0,7 g 

Ingrediënten

  • 96 g Proteïne Bakmix 
  • 112 g Proteïnedrinkmix (PDM)  
  • 40 g zachte margarine met verlaagd vetgehalte 
  • 230 ml halfvolle melk 
  • 20 g 90% dark chocolate20 g pure chocolade 90 % 
  • 8 cupcake vormpjes 
  • Een ovenbestendige cupcakevorm voor 12 stuks 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C / gasstand 4 en bekleed de cupcakevorm met acht cupcakevormpjes. Meng in een grote mengkom de Proteïne Bakmix en PDM met een houten lepel. Roer er geleidelijk de margarine en vervolgens de melk door en blijf roeren tot een egaal mengsel.  
  • Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en bak 15-20 minuten, tot het gerezen en goudkleurig is. Laat afkoelen in de vorm.  
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een magnetronbestendige kom, gedurende 1 tot anderhalve minuut of tot u de chocolade glad kunt roeren. Sprenkel de chocolade over de toppen van de cupcakes en laat afkoelen voor het serveren.